You need Flash Player 7 to see this Flash movie
You need Flash Player 7 to see this Flash movie
 
Абонирай се за нашия Е-бюлетин с промоции
  Често задавани въпроси  
  Кои държави имат местни държавни такси ?  
  Информация за категоризацията на хотелите ?  
  Час на настаняване и освобождаване хотела ?  
  На летището какви са ограниченията за багаж?  
  Каква е процедурата до качването в самолета?  
  Каква е процедурата след слизане от самолета?  
  Какво трябва да се направи когато детето е придружавано от един родител ?  
  Какво трябва да се направи когато детето е придружавано от трето лице ?  
  Отговори  
  Кои държави имат местни държавни такси ?  
  Важно е туристите да знаят, че за повечето далечни дестинации (Куба, Доминикана, Малайзия, Тайланд, Дубай, Мексико и др.) се заплаща местна държавна такса при напускане (в някои случаи при влизане) на страната, която е в размер 20 – 30 евро, в зависимост от държавата.  
  обратно  
   
  Информация за категоризацията на хотелите ?  
  В някои екзотични дестинации, като Доминиканска Република, Мексико, Израел, Тунис и др., категоризацията на хотелите е извършена на база местни критерии и е възможно да се отклонява повече или по-малко от съществуващите стандарти в Европа (моля обърнете внимание, че няма общоприети световни стандарти!!!). Затова, по възможност, избирайте по-висока категория хотел. Категоризацията на хотелите е извършена от местните компетентни органи и е подадена към Он Травел от тях самите, респективно контрагентите ни в тези държави (приемащи туроператори и турагенции, хотелиери, превозвачи). В този смисъл, Он Травел не би могъл да поставя под съмнение актовете на официалните компетентни органи, като не е оторизиран, нито е в състояние да контролира условията на място в хотела, респективно не би могъл да носи отговорност за евентуални несъответствия.  
  обратно  
   
  Час на настаняване и освобождаване хотела ?  
 

Във всички хотели настаняването се извършва след 14 ч. Само в някои случаи, където е изрично упоменато, е възможно ранно настаняване.

- освобождаването на хотелските стаи винаги трябва да бъде извършвано до 12 ч., като е възможно и по-рано.

 
  обратно  
   
  На летището какви са ограниченията за багаж?  
  Принципно, за един човек са позволени две чанти, които да чекирате и една чанта ръшен багаж. Относно тежестта на багажа повечето от компаниите позволяват до 20кг чекиран багаж и до 5-10кг ръчен. Изискванията за багажа могат да варират според авиокомпанията и могат да бъдат променени от мерки за сигурност. Авиокомпаниите си запазват правото да таксуват допълнително за допълнителен багаж или за багаж който не влиза в норлите.  
  обратно  
   
  Каква е процедурата до качването в самолета?  
 

1. След като пристигнете на дадено летище първото което трябва да направите е да намерите на едно от електронните табла номера на гишето, на което трябва да се чекирате. Намерете просто вашия полет на таблото като го търсите по час на излитане и дестинация и вижте срещу него номера на гишето, което ви трябва.
2. Намерете даденото гише и чекирайте багажа си. Повечето авиокомпании позволяват да чекирате до 20кг багаж. На гишето ще ви дадат бордната ви карта, която ви е нужна да се качите на самолета. Там също ще ви кажат и на кой изход трябва да отидете.
3. За да стигнете до изхода към самолета първо трябва да минете последователно паспортна проверка и проверка на ръчния ви багаж.
4. След като сте минали необходимите проверки изчаквате да стане време за качване в самолета или така нареченото „ бординг” (boarding). Преди да се качите на самолета служителите на летището ще поискат да видят бордната ви карта.
5. След като се качите на самолета можете да намерите мястото си по бордната карта или като попитате някоя от стюардесите на самолета.

За да се подсигурите бъдете на летището минимум час и половина преди часа за излитане. На бордната ви карта пише и часа за качване на самолета( boarding).
Ако имате някакви въпроси или неясноти винаги можете да се обадите на нашите телефони за повече информация. Ако сте вече на летището се обърнете към някой от служителите или стюардите.

 
  обратно  
   
  Каква е процедурата след слизане от самолета?  
  1. След слизане от самолета и превозването ви ( ако се налага) до сградата  на летището се отправяте към паспортна проверка.
2. Ако имате багаж се насочвате към отделението за вземане на багаж. Обикновено багажите се пускат по конвейрна лента от която сами вземате багажа си.
3. След като вземете багажа си или ако сте само с ръчен багаж можете да напуснете летището.
 
  обратно  
   
  Какво трябва да се направи когато детето е придружавано от един родител ?  
  Единият родител, придружаващ детето,трябва да притежава пълномощно/декларация от другия родител, в което той да упоменава, че дава своето съгласие детето да пътува придружено от него.
 
  обратно  
   
  Какво трябва да се направи когато детето е придружавано от трето лице ?  
 

Придружителят трябва да притежава пълномощно/декларация, подписано, от двамата родители, в което упоменават, че дават своето съгласие детето да пътува, придружавано от него. Когато посредством съдебно решение върху детето се упражняват родителски права само от единия от родителите, единствено от него се изисква пълномощно/декларация за съгласие за пътуване на детето без придружител или придружавано от другия родител или от друго лице. В този случай е необходимо да се представи копие на самото съдебно решение. Съдебното решение следва да е преведено на български и заверено.

Пълномощното/декларацията за даване на съгласие за пътуване на детето се заверява в консулската служба. Подписът на пълномощното/декларацията се поставя лично от упълномощителя/декларатора пред длъжностното лице в консулската служба.

Копие на пълномощното/декларацията следва да остане в консулската служба.

 
  обратно  
   
България | Турция | Чужбина | За Partner Travel | Избрани | Новини | F.A.Q. | Вход
 
Офис СОФИЯ,
бул."Христо Ботев" No 68, ет.2, ап.5

(работи с туроператори и турагенти)
Телефони: 02/ 986 01 21; 02/ 986 01 23
;
Факс: 02/ 986 01 20;
M-tel 088 989 55 68; Vivacom 087 889 56 68;
е-mail: office@partner-travel.com
Нов Офис-2 СОФИЯ,
бул."Христо Ботев" No 16

на ъгъла с ул. Петър Парчевич
(работи с клиенти)

Телефони: 02/ 988 23 12; Факс: 02/ 986 01 20;
M-tel 088 988 23 12; Vivacom 087 888 23 12;
е-mail: b.bratanova@partnertravel-bg.com   
Офис ПЛОВДИВ,
ул. "Патриарх Евтимий" 15, ет.1, офис 7

(до хотел България)
Телефон: 032/ 62 00 63,
Vivacom 087 962 90 63;

e-mail:
plovdiv@partner-travel.com